Retourbeleid

Retourbeleid Shakebekers-bedrukken.nl
Omdat jouw shakebeker speciaal voor jou is gemaakt, is het niet mogelijk het te retourneren. Ben je onverhoopt niet tevreden? Neem dan even contact op met de klantenservice. Dan kijken we samen hoe we dit op kunnen lossen.

Indien je producten hebt gekocht uit ons standaard assortiment, die dus niet speciaal voor jou zijn bedrukt, dan geldt het volgende:

Herroeping
Als consument heb je het recht je bestelling binnen 14 dagen te herroepen. Je hoeft hier geen reden voor op te geven. Je kunt hiervoor [hyperlink naar ‘dit modelformulier’] gebruiken. Na deze 14 dagen heb je nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk terug te sturen.

Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je terug wat je al betaald hebt voor het product, inclusief de kosten van onze standaard levering (alleen het laagste tarief komt voor vergoeding in aanmerking). Het bedrag ontvang je zo snel mogelijk, en uiterlijk 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen. De kosten voor retournering komen voor je eigen rekening.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je zelf hebt betaald. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen heeft teruggezonden.

Retourneren
Meer informatie over het retourbeleid vind je in de [hyperlink ‘algemene voorwaarden consumenten’]. Ben je een zakelijke klant? Dan vind je het retourbeleid in deze [hyperlink ‘algemene voorwaarden zakelijke klanten’].

Je kunt je retourpakket, voorzien van je ordernummer, opsturen naar het volgende adres:

Retouradres:
Green Nutrition BV
t.a.v. Shakebekers-bedrukken.nl
Impact 69-H
6921 RZ Duiven

Niet tevreden?
Wij streven naar 100% tevredenheid. Om hier zo goed mogelijk aan te voldoen, vragen wij je contact met ons op te nemen wanneer je niet tevreden bent met je bestelling. Wij ontvangen graag het ordernummer en een omschrijving van de klacht. Betreft het een zichtbare klacht, dan vragen wij een foto van het desbetreffende product. Neem contact op met de klantenservice via  [e-mailadres] of [telefoonnummer].

Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht? Dan kan je deze als consument voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform http://ec.europa.eu/consumers/odr/